Preuzeto sa www.motorcyclistonline.com

Skuter može biti vrijedan zlata ako morate prometovati prometnim, napučenim ulicama gradskog područja. Može biti i zabavan, zgodan način da skočite s mjesta na mjesto tijekom vikenda. Poanta je, da su skuteri mnogo svestraniji i korisniji nego što se možda čini. A uz raspon veličina i svestranosti na raspolaganju su modeli koji će odgovarati svakome. Ako tražite novi zabavan prijevozni način, ovi skuteri 2019. sjajno su mjesto za početak. 

Honda Metropolitan

Honda Metropolitan

Hondin isprobani Metropolitan odlično je mjesto za početak ako želite klasični stil skutera po sasvim povoljnoj cijeni. Metropolitan ima sve elemente onoga što skuter čini odličnim za većinu. Twist-and-go automatizirani mjenjač, ​​kombinirane kočnice, 22-litreni prostor ispod sjedišta, potpuno upravljiv motor od 49ccm i udoban ergos čine ovaj stroj pristupačnim za gotovo svakoga. Nije baš za autocestu, ali Metropolitan će za vožnjom do ureda ili kroz grad biti pouzdan pratilac.

Yamaha Zuma 125

Yamaha Zuma 125

Zuma 125 jedan je od najboljih gradskih skutera. Još jedan dugogodišnji favorit skuterista je Yamaha Zuma. Ovaj zračno hlađeni skuter od 125 kubika dolazi s jednostavnim automatskim mjenjačem, hidrauličkim disk kočnicama sprijeda i straga, robusnijim ovjesom od Metropolitan-a i 29 litara spremišta ispod sjedala. Izgled mu je izrazito moderniji od Metro-a koji izgleda nostalgično, a s procijenjenom potrošnjom od 2.28 lit/100km znači da ćete prijeći tek 281 kilometar između točenja goriva. A 6.5 litarski spremnik bit će jeftin spremnik koji se treba dopuniti. Poboljšane performanse, brzi odaziv i izdržljiva konstrukcija čine ovo solidnim izborom ako imate zahtjevnije potrebe vožnje.

Vespa Elettrica

 Vespa Elettrica

Vespa je električni skuter za ekološki osviještene vozače. Ako želite klasični stil jednog od najprepoznatljivijih imena u skuter biznisu, zajedno s ekološkim prednostima vožnje na električni pogon, Vespa Elettrica je skuter za vas. Ovaj skuter daje neprekidnu snagu od 3,5 kWh, što ga stavlja u slične performanse kao i skuter od 50ccm. Vespa tvrdi da sa punjenjem prelazi udaljenost od 100 kilometra, tako da se nećete dugo voziti, ali ako putujete po gradu, ova vožnja može funkcionirati sasvim dobro. Kad smo krenuli u prvu vožnju Elettricom, ustanovili smo da ona besprijekorno radi, a uključivanje stupnja prijenosa za vožnju unazad razdvaja stroj. Ima prostor ispod sjedala, Power i ECO mod vožnje, i vrlo pristupačnu isporuku energije. 

Suzuki Burgman 200

Suzuki Burgman 200

Suzuki-jeva Burgman linija skutera dobro je postavljena i kreće se do 650 "maxi" skutera. Ali, Burgman 200 izvrstan je izbor za vozače koji žele malo više snage i udobnosti, zadržavajući osjećaj manjeg skutera. Naš test od 200-tki 2015. godine pokazao je da je ovaj jednocilindrični skuter od 200 kubika više nego sposoban da bude u toku s prometnim ulicama. Ima više od 37 litara skladišnog prostora ispod sjedala i savršeno je sposobnan za udoban prijevoz putnika. Posjeduje i ABS, koji uz automatski mjenjač, ​​malu visinu sjedala od 73.4 cm i kompaktan okvir čini odličnim skuterom za početnike koji traže upravljiviji prijevoz u gradu. 

BMW C 400 X

BMW C 400 X

Svakako, izgled BMW-a C 400 X nije svima privlačan, ali ovaj skuter srednje veličine otvara puno mogućnosti u odnosu na opcije koje smo do sada pokrivali. Ovaj skuter od 350ccm hlađen tekućinom pruža najveću brzinu od 138 kmh i potrošnju od 3,51 lit/100 km. S rezervoarom od 12.8 lit, ​​imate u gotovo 402 km raspona između dopuna goriva. Nekim je vozačima malo teži i možda malo zastrašujući, ali ovaj skuter vam omogućuje vožnju više od vožnje. Možete krstariti planinom na jednodnevnom izletu ili krenuti na duži vikend. Ovaj BMW ima ABS, vjetrobransko staklo, automatsku kontrolu stabilnosti, prostor ispod sjedala i mogućnost nadogradnje kofera.

Honda Ruckus

Honda Ruckus

Ovo je čudan mali Hondin skuter, ali stvorio je sebi priličan broj sljedbenika tijekom niza godina. Tekućinsko hlađeni 49cc jendocilindrični motor neće impresionirati snagom ili brzinom, ali definitivno će vas provesti po gradu i postat će dio razgovora kamo god krenete. Ovo je definitivno bolje za skuteriste koji više koriste ruksak jer nema prostora ispod sjedala, ali je za lagan rukovanje, i u srednjem cjenovnom razredu samo ih se nekoliko može uspoređivati. Osim toga, njegova popularnost stvorila je ogromnu ponudu dodatnih dijelova i pribora koja vam omogućava da zaista postanete istaknuti. Kao vizualno najistaknutiji od svih naših izbora, Ruckus možda nije za sve, ali ako vam je potreban skuter za vikend, ovaj smiješno jednostavan stroj za vožnju natjerat će vas da se smijete od uha do uha dok okrećete ručicu gasa. 

Vespa Sei Giorni II

Vespa Sei Giorni II

Vespa Sei Giorni II je investicija, ali ovaj skuter od 300ccm HPE (motor visokih performansi) idealan je izbor za vozače koji žele klasično stilsku povijesno nadahnutu vožnju. Sei Giorni odaje počast utrci Sei Giorni Internazionale di Varese 1951. godine. Ima najmoćniji motor koji dolazi iz Vespe dosad, izdvaja 23,8 konjskih snaga, ima ABS, LED rasvjetu, USB priključak, prostor za pohranu ispod sjedala i besprijekornu razinu izrade i završne obrade. Vespa ima i dosta dodatne opreme, poput nosača za prtljagu, protukliznih prostirki, vjetrobranskog stakla, sustava protiv krađe i mnogih drugog. Klasičan Vespa izgled i visoke performanse rezultat su odabira mnogih kupaca na posjed Sei Giornija, čija je prva iteracija predstavljena 2017. godine. A paket i dalje ostaje uvjerljiva opcija u njegovom najnovijem izdanju.

Yamaha XMAX

 Yamaha XMAX

Kontrola proklizavanja i ABS pružaju određenu sigurnosnu pomoć kada su uvjeti teški, dok podesivi upravljač i vjetrobransko staklo omogućavaju prilagođavanje ergonomije za maksimalnu udobnost. Kao i svi skuteri koje smo naveli, ima jednostavan automatski mjenjač, ​​prostor ispod sjedala i intuitivno upravljanje. Tu su i 12V istosmjerna utičnica, LED rasvjeta u cijelosti, disk kočnice i prednji ovjes u stilu motocikla. Stvorena je za ozbiljnu glatku vožnju, puno pristupačne i prijateljske snage, uz mnoštvo udobnosti za ispunjavanje bilo kakvih potreba.