Preuzeto: www.motopuls.hr

Kao zamjenu za dvotaktne modele, koji će uskoro ispasti iz ponude, Aprilia je pripremila SXR 50 sa četverotaktnim i-get agregatom

Piaggio grupacija neće svoje dvotaktne agregate usklađivati s Euro5 normama, tako da Aprilia SR 50 R i SR Motard 50 ostaju u ponudi samo do isteka zaliha. Zato tijekom lipnja u prodaju kreće potpuno novi model SXR 50, pokretan četverotaktnim i-get agregatom od 3,3 KS.

moto mondo

Iako SXR 50 na fotografijama djeluje poprilično velik, zapravo je dimenzijama na razini kompaktne Aprilije SR Motard 50, odnosno Piaggia Typhoon. O kompaktnosti cjeline svjedoče i gume dimenzija 120/70-12, s kojima se naprijed kotrlja disk, a straga bubanj kočnica.

Izvedbom LED prednjih svjetala. SXR jasno otkriva da spada u paletu Aprilije, te su u skladu s time izvedene i grafike. U pretincu za rukavice se nalazi USB utor, dok su lijepi instrumenti LCD izvedbe, a može se nadoplatiti i za MIA multimedijski sustav za povezivanje s pametnim telefonom. Najavljena cijena za hrvatsko tržište je 18.600 kn.

03

03

 aprilia sxr 50 dashboard

moto mondo