"BMW srednji Grand Touring skuter"

Preuzeto sa: MCN


Čudno je vidjeti kako BMW s pravom može tvrditi kako da je GT Grand Tourer unatoč malom kapacitetu prtljažnog prostora. Da, ima bolju zaštitu, udobnije sjedalo nego na modelu X, ali to ga ne čini TUREROM, jednostavno čini GT ugodnijim u usporedbi sa X-om. BMW je trebao pružiti GT-u više prtljažnog prostora ispod sjedala kako bi opravdao naziv Grand Tourer, ovako je GT samo X sa više zaštite od vremenskih prilika i udobnijim sjedalom.

Serija C400 dizajnirana je kao spportski srednje-teški skuter i kao takav djeluje vrlo impresivno. Na otvorenoj cesti GT brzo skreće i zabavan je kako ostaje stabilan pri ubrzanjima.

Kvaliteta vožnje i kočnice

Ovjes je pomalo napet, pogotovo kod udaraca, no položaj sjedenja je udoban te daje više udobnosti u odnosu na model X.

Motor

Pokretan jednocilindričnim 350ccm motorom koji ima svoj CVT izrađen za ubrzanja, GT ima dobro ubrzanje i može dostići brzinu do 128 km/h, što je prilično impresivno.

Kao i pristojna razina okretnog momenta, bez izražaja vibracija, što znači da ogledala ostaju bistra a udobnost vozača nije ugrožena. 128 km/h je također impresivna brzina, a teoretski sa rezervoraom može preći 322 km.

Kvaliteta i pouzdanost izrade

Ovo je BMW proizvod, tako da možete očekivati pristojnu pouzdanost, a potpomognutu izvrsnom prodajnom mrežom. Ne bi trebalo biti nikakvih problema, a dodavanje ispuha od nehrđajućeg čelika lijep je odabir kada je u pitanju dugovječnost.

Oprema

Dobijate ABS i ASC (kontrola proklizavanja) kao standard na C400GT, kao i LED svjetla, 12V utičnicu, ispušni sustav od nehrđajućeg čelika, središnje postolje, paljenje bez ključa i sustav imobilizacije, što ipak nije loša razina standardne opreme.

Povezivanje pametnog telefona s TFT kontrolnom pločom, grijane ručke i sjedalo opcije su na popisu BMW-ove dodatne opreme koja uključuje i alarm, viši zaslon i prtljagu.

Prostor za pohranjivanje pod sjedalom je ograničen, ali BMW-ov Flexcase sustav proširuje prostor za odlaganje prednjeg sjedišta kada skuter miruje i omogućava smještaj integralne kacige uz JET kacigu, a tu je i 30 litrena top torba.

bmwcloks