Vespa Primavera slavi nevjerojatnih prvih 50 godina. Zapravo, prva verzija onoga što bi postala bezvremenski klasik stigla je na tržište 1968. godine i bila je revolucija: mala, skladna, vožnja živahnim motorom, Primavera je dala besplatan let do nekoliko generacija i ostala u kontinuiranoj proizvodnji do 1982. godine. Postao je legendarni model, ali i jedan od najspektakularnijih komercijalnih uspjeha u povijesti Vespe.

Danas Vespa Primavera utjelovljuje sve vrijednosti koje su je prije pola stoljeća učinile uspješnom. Mlada, inovativna, tehnološki avangardna, agilna i dinamična i ekološki prihvatljiva, Vespa Primavera je moderan skuter koji nasljeđuje svježinu i užitak svojih predaka.

Za 2018. godinu Vespa Primavera je poboljšana s nizom dorada  koje povećavaju udobnost, sigurnost i obnavljaju njen stil.

Najvažnije vijesti dolaze od veliikih 12" kotača, izrađenih od aluminijske legure i s novim peterokutnim dizajnom, one su najveće u povijesti Vespoj, što daje veću stabilnost, bolju sigurnost i bolje držanje. LED svjetlosna tehnologija, sada ugrađena u prenja svjetla kao i u zadnja, povećava aktivnu sigurnost.

Tragač za skuterom i daljinski upravljač su standardni. 

Pogledajte na stranicama distributera